Ημέρα “κρίσης” για την Γ’ Εθνική η σημερινή μέρα(19/8) καθώς στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής θα τεθεί επί τάπητος η πρόταση της Επιτροπής Διοργανώσεων για το νέο πρωτάθλημα.

Δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται πως τη νέα χρονιά η Γ’ Εθνική θα διεξαχθεί σε 10 ομίλους, με αυτό που πάντως προκαλεί αρνητική έκπληξη είναι η απόφαση ο 1ος όμιλος να είναι ο μοναδικός που θα διεξαχθεί με 16(!) ομάδες, και θα είναι ο όμιλος με τις περισσότερες ομάδες.

Η Ε.Ε. θα κληθεί να εγκρίνει και την πρόταση για άνοδο ακόμη 4 ομάδων απο τα τοπικά, οπού ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται και η δευτεραθλήτρια Ροδόπης Ελπίδα Σαπών, μετά απο πρόταση του Προέδρου της ΕΠΣ Θράκης μια και η δική του Ένωση είναι αυτή με τις λιγότερες ομάδες κάτι που εγκρίθηκε απο την Επιτροπή Διοργανώσεων και μενει αυτή της Ε.Ε., καθώς στην ομάδα των Σαπών εξέφρασαν την επιθυμία τους για άνοδο. Πέρα απο την Ελπίδα η Επιτροπή προτείνει την άνοδο του Παναγρινιακού, του Φοίνικα Επιδαύρου αλλά σκανδαλωδώς ακόμη μιας ομάδας απο την Θεσσαλονίκη αυτή του Ηρακλή Αμπελοκήπων(για να ευνοηθεί ο Ηρακλής που βρίσκεται σε στάδιο συγχώνευσης με τον συγκεκριμένο σύλλογο)

Στα του 1ου ομίλου θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα εγκριθεί ο όμιλος, όπου δεν θα συμμετέχει φέτος ομάδα απο το Κιλκίς ωστόσο πέρα απο την Ελπίδα Σαπών θα προστεθούν 3 ομάδες απο την ΕΠΣ Μακεδονίας, ο λόγος για τους Εθνικό Σοχού, ΑΕ Ευόσμου ενώ η τρίτη θα είναι ο Ηρακλής Αμπελοκήπων(δηλαδή Ηρακλής Θεσσαλονίκης).

Έτσι τη νέα χρονιά στον 1ο όμιλο θα λάβουν μέρος 2 ομάδες της ΕΠΣ Έβρου, 2 της ΕΠΣ Θράκης, 3 της ΕΠΣ Ξάνθης, 2 της ΕΠΣ Δράμας, 3 της ΕΠΣ Καβάλας, 1 της ΕΠΣ Σερρών και 3 της ΕΠΣ Μακεδονίας. Ενώ η Ε.Ε. θα καθορίσει την δομή οπού θα κριθεί και η προκήρυξη της κατηγορίας. Πάντως στην ΕΠΟ γίνονται αρκετές κουβέντες για μέτρα υπέρ των συλλόγων καθώς δεν αποκλείεται να έχουμε αντιδράσεις και στον 1ο όμιλο για αυτή την επιλογή καθώς ειδικά για ομάδες όπως η ΑΕΔ αλλά και όλες οι Θρακιώτικες αδικούνται κατάφορα με την προσθήκη των ομάδων της Θεσσαλονίκης, ενώ η μεγάλη αδικία με υπεύθυνο τον Πρόεδρο της ΕΠΟ και πρώην Πρόεδρο της ΕΠΣΜ που πίεσε πολύ για να μπουν στον 1ο όμιλο οι ομάδες της Θεσσαλονίκης θεωρώντας τον όμιλο “εύκολο” τόσο για την θέση της ανόδου αλλά και για την παραμονή των ομάδων της πόλης του…

Πιο αναλυτικά στο νέο 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής θα λάβουν μέρος οι: